- 400 γραμμάρια μπισκότα ladyfingers ( σαβαγιαρ)
- 500 γραμμάρια μασκαρπόνε
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 αβγά χωρισμένο το κροκάδι απο το ασπράδι
- 250 ml γάλα
- 2 με 3 κουταλιές της σούπας νεσκαφέ
- 70 ml κονιάκ
- 4 φύλλα ζελατίνης
Χτυπάω τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα .
Σε μπεν μαρι αποστειρώνω τα κροκάδια με την ζαχαρη μεχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα .
Αφήνω ελάχιστα να κρυώσει και ενσωματώνω με μίξερ το κρέμα τυρί .
Μουλιαζω τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό και τα λιώνω αμέσως στο ζεστό κονιάκ .
Ρίχνω το κονιάκ στην κρέμα και ανακατεύω καλα.
Ενσωματώνω και την μαρέγκα με μια κουτάλα απαλά .
Ζεσταίνω ελάχιστα το γάλα και λιώνω μέσα το νεσκαφέ .
Βουτάω τα μπισκότα μέσα στο γάλα και στρώνω μια στρώση απο μπισκότα στο πάτο απο ένα βαθύ σκεύος .
Σκεπάζω με την κρέμα και ξανά επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία μεχρι να γίνουν 3 στρώσεις .
Καλύπτω με κρέμα όλο το γλυκό και πασπαλίζω με κακάο σκόνη .
Αφήνω στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Ιδανικότερο ένα βράδυ .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου