Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Tiramisu


Για το τιραμισού :

  • 400 γραμμάρια μπισκότα ladyfingers ( σαβαγιαρ)
  • 500 γραμμάρια μασκαρπόνε 
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 αβγά χωρισμένο το κροκάδι απο το ασπράδι 
  • 250 ml γάλα 
  • 2 με 3 κουταλιές της σούπας νεσκαφέ 
  • 70 ml κονιάκ 
  • 4 φύλλα ζελατίνης 

Χτυπάω τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα .
Σε μπεν μαρι αποστειρώνω τα κροκάδια με την ζαχαρη μεχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα .
Αφήνω ελάχιστα να κρυώσει και ενσωματώνω με μίξερ το κρέμα τυρί .
Μουλιαζω τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό και τα λιώνω αμέσως στο ζεστό κονιάκ .
Ρίχνω το κονιάκ στην κρέμα και ανακατεύω καλα.
Ενσωματώνω και την μαρέγκα με μια κουτάλα απαλά .
Ζεσταίνω ελάχιστα το γάλα και λιώνω μέσα το νεσκαφέ .
Βουτάω τα μπισκότα μέσα στο γάλα και στρώνω μια στρώση απο μπισκότα στο πάτο απο ένα βαθύ σκεύος . 
Σκεπάζω με την κρέμα και ξανά επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία μεχρι να γίνουν 3 στρώσεις .
Καλύπτω με κρέμα όλο το γλυκό και πασπαλίζω με κακάο σκόνη .
Αφήνω στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. 
Ιδανικότερο ένα βράδυ .
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο