Για την πανακότα
- 350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35%
- 150 γραμμάρια γάλα
- 60 γραμμάρια ζαχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 6 γραμμάρια φύλλα ζελατίνης
Σε μια κατσαρόλα μικρή , βάζω απο τα 350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος τα 100 με το γάλα, την ζαχαρη και την βανίλια.
Το βάζω να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
Μουλιαζω τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό και μόλις μαλακώσουν καλα, τα λιώνω μέσα στην κατσαρόλα.
Ανακατεύω με ενα σύρμα χειρός μεχρι να λιώσει καλα.
Προσθέτω και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλα.
Ρίχνω το μείγμα σε μπαλάκια και τα βάζω στο ψυγείο για περίπου 4 με 5 ώρες.
Για να το ξεφορμάρω , βουτάω το μπολάκι για 2 δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό.
Σερβίρω με μέλι, σοκολάτα ,μαρμελάδα φρούτων
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου