Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Gingerbread biscuits



Για τα μπισκότα : 

  • 225 γραμμάρια φαρίνα 
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι 
  • Μισό κουταλάκι της σούπας μίγμα μπαχαρικών (κανέλα , γαρύφαλλο , τζίντζερ , μοσχοκάρυδο ) 
  • 115 γραμμάρια ζάχαρη άχνη 
  • 115 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 αβγό 



Σε μια μπασινα βάζω το αλεύρι , την ζάχαρη, το ξύσμα και τα μπαχαρικά . Τα αναμειγνύω καλά μεταξύ και προσθέτω το βούτυρο. Τρίβω το μείγμα με το βούτυρο να γίνει ψίχουλα. Τέλος προσθέτω και το αβγό.

Μόλις γίνει το ζυμάρι, το βάζω στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. 

Με την βοήθεια ενός πλάστη και λίγο αλεύρι ανοίγω το ζυμάρι και κόβω σε σχέδια . 

Ψήνω στους 170 βαθμούς με αέρα για περίπου 15 λεπτά. 

Αφήνω να κρυώσουν εντελώς πάνω σε μια σχάρα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο