Για την σάλτσα :
40 γραμμάρια βουτυρο
40 γραμμάρια αλεύρι
1/2 κουτάλια του γλυκού κουρκουμά
1 κουτάλια μουστάρδα Dijon
450 ml γάλα
300 γραμμάρια cheddar τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα λιώνω το βούτυρο και προσθέτω το αλεύρι .
Ανακατεύω με έναν αβγοδαρτη μεχρι να γίνει ενα ρου.
Προσθέτω τον κουρκουμά και την μουστάρδα .
Ρίχνω μέσα το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύω μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα .
Προσθέτω και το cheddar σιγά σιγά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει καλά .
Δοκιμάζω και διορθώνω το αλάτι.
Αν θέλω η σάλτσα να γινει πιο ρευστή προσθέτω παραπάνω γάλα , ενώ για πιο σφιχτή προσθέτω παραπάνω cheddar .
Για το σερβίρισμα , χρησιμοποιώ ντομάτα ψιλοκομμένη , καυτερή πιπεριά , κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μαϊντανό .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου