Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Nachos με cheddar sauce

 

Για την σάλτσα :

40 γραμμάρια βουτυρο 

40 γραμμάρια αλεύρι 

1/2 κουτάλια του γλυκού κουρκουμά

1 κουτάλια μουστάρδα Dijon 

450 ml γάλα 

300 γραμμάρια cheddar τριμμένο 

Αλάτι 

Πιπέρι 


Σε μια κατσαρόλα λιώνω το βούτυρο και προσθέτω το αλεύρι . 

Ανακατεύω με έναν αβγοδαρτη μεχρι να γίνει ενα ρου. 

Προσθέτω τον κουρκουμά και την μουστάρδα . 

Ρίχνω μέσα το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύω μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα . 

Προσθέτω και το cheddar σιγά σιγά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει καλά . 

Δοκιμάζω και διορθώνω το αλάτι. 


Αν θέλω η σάλτσα να γινει πιο ρευστή προσθέτω παραπάνω γάλα , ενώ για πιο σφιχτή προσθέτω παραπάνω cheddar . 

Για το σερβίρισμα , χρησιμοποιώ ντομάτα ψιλοκομμένη , καυτερή πιπεριά , κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μαϊντανό . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο