Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Κρουασάν Βουτύρου


Κρουασάν Βουτύρου :
Υλικά :
500 γραμμάρια αλεύρι για σφολιάτα
110 γραμμάρια χλιαρό νερό
125 γραμμάρια χλιαρό γάλα
75 γραμμάρια αβγό
2 γραμμάρια βανίλια
8 γραμμάρια αλάτι
75 γραμμάρια ζάχαρη
37 γραμμάρια μαγιά
325 γραμμάρια μαργαρίνη

Λιώνω την μαγιά στο γάλα και στο νερό και προσθέτω μια κουτάλια από την ζάχαρη. Αφήνω για 5 λεπτά και βάζω όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι και την μαργαρίνη στον κάδο του μίξερ . Μόλις αρχίσει να γίνεται ζυμάρι προσθέτω το αλάτι  και ζυμώνω για αλλά 6-7 λεπτά.

Αφήνω το ζυμάρι στην στόφα για 30 λεπτά και μετά το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.

Ανοίγω μετά σε τετράγωνο σχήμα , βάζω από πάνω την μαργαρίνη κατευθείαν από το ψυγείο και την τυλίγω με το ζυμάρι φακελωτα.

 Με έναν χοντρό πλαστή «χτυπάω » το ζυμάρι να μαλακώσει λίγο η μαργαρίνη .

Διπλώνω το ζυμάρι στα 3 και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες .

Μετά το ξανά ανοίγω αλλά από την αντίθετη πλευρά που άνοιξα πριν .

Την διαδικασία αυτήν την επαναλαμβάνω για 5-6 φορές. Την τελευταία φορά αφήνω το ζυμάρι στο ψυγείο μια ώρα παραπάνω.

Κόβω το ζυμάρι στη μέση και θα πρέπει να έχουν δημιουργηθεί στρώσεις από την μαργαρίνη . Ανοίγω το ζυμάρι λεπτά σε πάχος περίπου 1 εκατοστού , κόβω σε τριγωνάκια και τα τυλίγω σε κρουασάν .

Αφήνω να φουσκώσουν .( περίπου τετραπλασιάζεται σε όγκο ) αλείφω ελαφρά με κρόκο αβγού διαλυμένο σε λίγο γάλα , αν θέλω πασπαλιζω με αμύγδαλο φίλε ή Καστάνη ζαχαρη.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 6 λεπτά και μετά στους 175 για αλλά 15-20 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο