Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Σπιτικό Παγωτό Σοκολάτα



Υλικά :
560 ml πλήρες γάλα
180 ml κρέμα γάλακτος 35%
180 γραμμάρια ζάχαρη
30 γραμμάρια κορν φλάουρ
125 γραμμάρια κακάο άγλυκο
113 γραμμάρια καλής ποιότητας πικρή σοκολάτα
Προαιρετικά :
30 ml λικέρ καφέ

Εκτέλεση :

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύω τα 130 ml από το γάλα με την κρέμα γάλακτος ,την ζάχαρη , το κορν φλάουρ και το κακάο . Αφήνω να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά μεχρι να βράσει ,ανακατεύοντας συνεχώς . Μόλις αρχίσει να βράζει κατεβάζω στο χαμηλό και συνεχίζω το βράσιμο για αλλά 5 λεπτά ανακατεύοντας με έναν αβγοδαρτη, μέχρι να γίνει μια κρέμα .

Κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύω μέχρι να λιώσει τελείως. Προσθέτω και το λικέρ και τέλος το υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύω καλά και αφήνω να κρυώσει . Καλύτερα στο ψυγείο για μια νύχτα.

Την άλλη μέτρα περνάω το μείγμα από σήτα δυο με τρεις φορές .

Τέλος βάζω το μείγμα στην μηχανή του παγωτού και αρχίζω την αναδευση για 30 με 40 λεπτά.

Διατηρείται στην κατάψυξη για δυο εβδομάδες .

Πριν το σερβίρισμα το αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά να μαλακώσει .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο