Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Κέικ Σίκαλης με σοκολάτα


Ότι πρέπει να τον καφέ ή για κέρασμα ή ακόμα για δώρο σε σπίτι. Είναι ελαφρύ κέικ όχι πολύ γλυκό και μπορεί η σοκολάτα να αντικατασταθεί με άλλα υλικά ανάλογα τα γούστα μας. 


Για το κέικ σίκαλης :
  • 200 γραμμάρια μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 200 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 6 αβγά
  • 250 γραμμάρια νερό
  • 200 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
  • 200 γραμμάρια αλεύρι σίκαλης
  • 30 γραμμάρια baking powder
  • 4 γραμμάρια βανίλια
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 200 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας 

Στο κάδο του μίξερ χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου 5-6 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. 
Προσθέτω τα αβγά ένα -ένα και το νερό. 
Μόλις ενσωματωθούν προσθέτω τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Κάνω ένα μείγμα τα δύο άλευρα και το baking powder.
Το ρίχνω σιγά σιγά στο μίξερ σε 3-4 δόσεις. 
Προσθέτω και τη σοκολάτα και ανακατεύω με μια σπάτουλα. 
Βουτυρώνω και αλευρώνω μια φόρμα του κέικ καλά και βάζω από το μείγμα μέχρι τη μέση περίπου της φόρμας.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 40 με 50 λεπτά.
Μόλις ψηθεί αφήνω να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρω. 
Το κέικ κατά την διάρκεια του ψησίματος δεν φουσκώνει πολύ λόγο της σίκαλης. 
Αντί για σοκολάτα μπορώ να βάλω άλλα υλικά όπως αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post

Χταπόδι ξιδάτο